Bieren van de buren

 

Halen (Halen)

Enkel
: 3,9% alc. vol. Troebel blond, zacht fruitig aroma met een lichte citrus afdronk, de zomer in je glas.
Dubbel: 8% alc. vol. Donkerbruin/zwart bier met een lichtzoete smaak, bitter hoppig. Hints van bittere chocolade en bruine suiker.
Tripel: 9,1% alc. vol. Mooi oranjekleurige tripel, ietwat zoete en hoppige smaak, met toetsen van honing, vanille en rood fruit.
  Den Druppel (Aarschot)

Druppel Hop: 8,5% alc. vol. Goudblond bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Het gebruik van drie Amerikaanse en drie Duitse hopsoorten resulteert in een mooie balans van bitter en fruitig.

Tripel Trezeke (Geetbets)

Blond: 7,5% alc. vol. Verfrissend en blond, kruidig aroma, lichtbitter. Na meer dan 70 jaar afwezig te zijn is Trezeke terug.
  Averbode (Averbode)

Goudgeel
: 7,5% alc. vol. Abdijbier, bloemig geurend met een zweem van zoetigheid en fijne hoparoma’s, met een frisse volle en bittere afdronk .
Dief! (Tessenderlo)

Silver
: 6,5% alc. vol. Blond bier met een aangenaam citrus aroma, licht kruidig tot bitter.
Gold
: 8% alc. vol. Een tripel met een fruitige neus en licht bittere afdronk.
Copper
: 9,4% alc. vol. Een quadrupel met een complexe smaak van chocolade en caramel.
  Goudster (Halen)

Goudster: 6% alc. vol. Een authentiek amberkleurig, volmondig bier met een zekere fruitigheid en een zoete toets. Een rijke smaak met een lange geschiedenis.

Vicus (Tessenderlo)

Scura
: 7% alc. vol. Deze donkere Vicus is een karaktervol vrij droog bier met een lange afdronk. De juiste combinatie en dosis van diverse mouten zorgen voor een fijne koffie/chocolade smaak.
Tripel: 8% alc. vol. Donkerblond zacht bier met een fijne bitterheid in de afdronk. Maar liefst vier moutsoorten zorgen voor de typische moutsmaak.
  Enigma (Heusden-Zolder)

Medusa Blond: 4,6% alc. vol. De Medusa hop heeft, in tegenstelling tot andere hopsoorten, meerdere hophoofden per hopbel, en dankt zijn naam aan deze eigenschap. Een witgouden kleur met fruitige geur en milde bitterheid.
Ragnaröck Blond
: 5,5% alc. vol. Niet te bitter, niet te zoet, de toevoeging van haver verklaart het romige mondgevoel. Verfrissend blond met een krachtige smaak.
Dragora Blond: 7% alc. vol. Blond, met een fruitige licht bittere smaak en afdronk.
Lupulin Monster: 7% alc. vol. Dankzij Lupulin, het gele poeder in de hopbellen dat vol aromatische harsen en oliën zit heeft dit bier een heerlijk hoppige geur.
Sanderijn Saison: 7,5% alc. vol. Blond bier met een evoluerend smaakprofiel. Lichtzoete aanzet, ietwat droger in het midden, met een licht bittere afdronk.
Tamera: 9% alc. vol. Blonde tripel die dankzij het gebruik van citrus hop een aangenaam fruitig, exotisch aroma heeft. De inspiratie voor de naam komt van de Demer rivier die de Kelten Tamera noemden, wat zoveel betekent als zwarte rivier..
Black Fuel Quadrupel: 9,5% alc. vol. Helder donkerbruin bier, aroma van chocolade en karamel, wat zich ook in de smaak manifesteert .
Hades Imperial Stout: 10% alc. vol. Geurend naar vanille en koffie; een lichtzoete aanzet en romige smaak.