Diesterse bieren

  

Nonneke (Diest)

Dubbeldonker
: 7,5% alc. vol. Lichte zoete toets in de mond door de karamelmout dat overgaat in een aangenaam lichtbittere nasmaak door de lichtgebrande mout.
Gebrouwen met als bedoeling om te genieten van het leven want zeg nu zelf: meer moet dat niet zijn …
  Loterbol (Diest)
Loterbol

Blond: 8% alc. vol.
 Artisanaal Belgisch blond bier van hoge gisting, dry-hopped en ongefilterd. Fris en fruitig van geur, stevige mout en hop smaak
Tripel V (Diest)
Vicus

Tripel: 8,3% alc. vol. 2 studenten mochten als eindwerk een bier brouwen. Het resultaat? Een fris bier, gekruid met koriander, licht gehopt met magnum en Styrian goldings. Een heerlijke Belgische tripel.
  Drossaard (Diest)

Donker/amberkleurig
: 7% alc. vol. Wordt sinds enkele jaren terug gebrouwen in brouwerij Loterbol. Mooie fruitige smaak, matig zoet, licht bitter.
Oranjebier (Diest)

Oranjekleurig
: 6,7% alc. vol. Oranje kleurig, met een toets van sinaasappel. Fruitig biertje dat lekker wegdrinkt.
  Sint-Jan (Diest)
Donker: 10% alc. vol. Sterk, ongefilterd donkerbruin bier. Gemout en fruitig van geur, zoet van smaak, waar in de afdronk een duidelijke toets van bruine suiker / karamel waar te nemen is.
Diesterse Beker (Diest)

Fruit (6)
: 5% alc. vol. Een fruitige neus, gistachtig en pittig. Een lange, hoppige finish resulteert in een mooie bittere afdronk.
Donker (7): 7% alc. vol. Dit donker, zoet bier is echt eten en drinken, zo zijn er niet veel bieren meer
Amber (9): 9% alc. vol. Vroeger reeds een begrip, na jaren van afwezigheid is dit amberkleurige bier terug. Het is een bier van lage gisting, gemaakt met 100% vloermout.
  Buvens (Diest)

Blondin Tripel
: 8% alc. vol. Een fijn parelend goudblond bier. Gemaakt van de beste mouten met een aparte selectie van hopvariëteiten.
Tripel Rost: 9% alc. vol. Hoogblond, ros(t) kleurig bier. Drie soorten hop en drie granen. Voor de echte bierliefhebber een streling voor de smaakzintuigen.
Brunet: 8% alc. vol. Dorstlessend donker rood bier dat een verrassende frisse smaak achterlaat. Gebrand, hoppig, maar zeker geen “zoet” bier.
Fiston: 6,5% alc. vol. Een dorstlessend bloemenhoningbier, met een wat zoetere droge afdronk. Een Fistonneke leent zich perfect om van het flesje te drinken.